Over vastlaten en loshouden…

Vrijdagochtend half negen komen we binnenlopen, toch wel een beetje gespannen. Vandaag wordt onze nieuwe website gebouwd, een website in ‘one day’ zoals het zo mooi heet. Nu moet je dat niet al te letterlijk nemen want natuurlijk is er wel wat voorwerk verricht, maar toch vandaag beginnen met bouwen en vanavond live!
“Nee hoor, jullie kunnen met een gerust hart met je eigen werk aan de gang” wordt er gezegd. “wij houden jullie op de hoogte”
Wij kijken elkaar aan en wagen nog een poging “kunnen we er echt niet bijblijven?”
Maar onverbiddelijk worden we weggestuurd.

Loslaten of vasthouden, ik voel echt de onrust in mijn lijf als ik Erik en de bouwer en tekstschrijver achterlaat. “Tuurlijk komt het goed” probeer ik mijzelf gerust te stellen. We hebben het immers toch goed voorbereid…. Maar ik weet ook dat er verschillen zijn in wensen en behoeften en hoe klein de verschillen soms ook zijn, ik wil toch ook echt dat mijn ideeën en suggesties terug te vinden zijn op onze nieuwe website. En er is een klein stemmetje in mij dat mij nog eventjes fijntjes wijst op de verschillen die er tussen ons zijn in plaats van mij te herinneren aan hoe mooi en krachtig onze samenwerking is en dat het resultaat van samen altijd meer is dan van alleen.
Maar het valt niet mee om het over te laten aan anderen.

Na 4 spannende uren is er een 1e oplevering. Gelukkig, ik mag ernaar kijken en beter nog, er iets van vinden, een hele opluchting. En ik moet zeggen het voorlopige resultaat mag er zijn. Ik ben tevreden met wat ik zie en hoe het werkt. De look en feel zijn ok.
En dat terwijl ik er zelf niet eens bij ben geweest. Pff valt niet mee.

Hierna herhaald zich het ochtendritueel en word ik weer weggestuurd. Met iets meer vertrouwen verlaat ik de bouwplaats en ga met andere dingen aan de slag.

Terwijl er keihard wordt gewerkt aan onze nieuwe website ben ik keihard aan het werk met loshouden en vastlaten. Een oefening in vertrouwen en geduld. Ja, we hebben vooraf beelden gedeeld, ervaringen uitgewisseld van onze oude website en onze wensen wat betreft functionaliteit voor de nieuwe website benoemd. En toch kost het moeite om het over te laten aan anderen.

Het resultaat, helemaal trots en tevreden met het eindresultaat. ‘s avonds tegen 8 uur hebben we geproost op het eindproduct en is de nieuwe site live gegaan.
Nog niet helemaal 100% maar dat komt de komende periode wel!

Hoe goed ben jij in vastlaten en loshouden?

Benieuwd naar onze nieuwe website? www.stelvio.nu